Sziasztok!

Az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárközgazdasági Intézet pályaorientációt, valamint pályakövetést érintő tanulói felméréseket indít nappali rendszerű agrárszakképzésben résztvevő tanulók körében.

Válasszátok ki az osztályotoknak megfelelő kérdőívet a kettő közül és a diákokkal osztályfőnöki, informatika, vagy egyéb órán töltessétek ki.

1.
Pályaorientációs felmérés a 9., 10., és 11. évfolyamos (nem végzős!!!) tanulók körére terjed ki és a pályaválasztással, iskolaválasztással kapcsolatos tanulói tapasztalatok, vélemények, jövőbeni munkavállalási és továbbtanulási tervek feltárására irányul.

A pályaorientációs kérdőív az alábbi linken elérhető:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=v7lFhFOvBkKrExqCwjVraOt6ETgusVFBhZQrs_x6Az5UN0Q3WVkyM1hXRFY3MDBLSFYxOVVXRVdSUi4u&wdLOR=c6456B24F-A795-4B28-9352-1A4D57D8C7B9

__________________________________________________________________________________________________

2.
Pályakövető kérdőív az agrárszakképzésben résztvevő, végzés előtt álló tanulók bizonyítványuk megszerzését követő továbbtanulási, munkavállalási terveinek és lehetőségeinek feltárására irányul.

A pályakövető kérdőív az alábbi linken elérhető:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=v7lFhFOvBkKrExqCwjVraOt6ETgusVFBhZQrs_x6Az5UNkVLSjFJWEZYUVg3WDhGOEpWQ1FESkVZMy4u&wdLOR=cF41326F7-40C1-4C2B-B136-73B29253512B

__________________________________________________________________________________________________

3.
Magyarország Kormánya 2021. őszén elindította a MAGYARORSZÁG ZÖLD ÚTON JÁR! Párbeszéd a környezetünk védelméről elnevezésű kampányát, amely elsősorban a fiatalabbaknak szól, a középiskolás és felsőfokú diákok korcsoportját célozza meg.

A Kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetvédelem is. Ezért online párbeszédet indítottak annak érdekében, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol a környezetvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az illegális hulladéklerakatok felszámolásáról, a megújuló energia népszerűsítéséről, vagy a zöldenergia közlekedésben való használatáról.

A kampány során megszólítják a fiatalokat és egy online kérdőív kitöltésére ösztönzik őket.

A kérdőív az alábbi linken érhető el: https://zold.kormany.hu