A Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai a GINOP 6.2.3- 17-2017-00012 Együttműködés a dunántúli agrár szakképzés fejlesztéséért projekt keretében a k2 Színház tantermi színházi előadását tekintették meg. A darab Robert Merle Mesterségem a halál című regénye nyomán készült. A felkészítő foglalkozás után, a tanulók megtekintették a Hűség című darabot, majd a színészek segítségével feldolgozták.

Vélemények az előadásról:

„A színészek olyan szintű beleéléssel és valóságossággal adták elő a színdarabot, hogy át tudtam érezni az egész lényegét. Nagyon nagy szerepet játszottak az érzelmek, némely rész kifejezetten megérintő volt, másikak kissé rémisztőek. A precízség, mellyel elő lett adva a mű, eszméletlen volt, mint egy igazi színházban. A legjobb dolog, hogy köztünk játszották el a darabot, ezzel mondhatni mi is részesei voltunk. Egy életre szóló élmény volt számomra, hisz mindennek a tetejében a kedvenc témámról szólt.”

Biró Blanka

 

„Hűség. Mit is jelent ez a szó? Lojálisnak lenni egy eszméhez vagy az emberhez? Ez a színdarab remekül bemutatta a hűség mind a két arcát. Előnyét és hátrányát. Ahogy az események haladtak előre, egyre világosabbá vált számomra mennyire fontos is valójában a hűség.

Mélyen érintett ez a darab, az elején nyomasztó volt látni, hogy mit művel egy egyszerű családdal a rögeszmévé vált hit. Ahogy a történet lassan kibontakozott, úgy váltotta fel ezt az érzést egy különösen erős élni akarási vágy, ami a végére mély meghatottságúvá vált, amikor elhangzik a főszereplő utolsó mondata: „Mindenért ami itt történt én vagyok a felelős, az embereimet nem terheli felelősség, ők csak az én parancsaimat követték.”

Keresztes Zsuzsanna