2022. június 2-án került megrendezésre Szekszárdon a Művészetek Házában Az év oktatója 2022 és Az év dolgozója 2022 elismerések átadó ünnepsége.

A címet a Déli Agrárszakképzési Centrum azon dolgozói nyerhették el, akik az intézmény magas színvonalú szakmai munkájához hozzájárultak, illetve tevékenységeikkel elősegítették az intézmény működését, elismerést szereztek iskolájuknak és öregbítették annak hírnevét.

Az ünnepségen a Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Liszt Ferenc Zeneiskola tanulója és felkészítő tanára Chang Qin és Erősné Máté Éva négykezes zongoraelőadása után Főglein Liza Kató szavalta el Székely János Csillagfényben című versét.

A Tücsök Zenés Színpad Szekszárd város kiemelt művészeti csoportja, a Csillagos ég című saját szerzeményüket, majd a Légy jó mindhalálig című musicalből Az élet szép című betétdalt adták elő.

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek!

Az alábbi dolgozók kaptak elismerést intézményünkből:

A Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból Anticsné Pápai Éva oktató, aki a közösség érdekében végzett felelősségteljes oktató-nevelő munkájáért részesült elismerésben.

A Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból Tóth Csabáné konyhai dolgozó, aki precíz, gondoskodó munkájáért részesült elismerésben.

2022. június 3-án átadták a Pro-Natura díjakat, emlékplaketteket, a Pro Silva Hungariae Díjakat, a Nadler Herbert Díjakat, és a miniszteri elismerő okleveleket.

A miniszterhelyettes beszédében megköszönte mindazok munkáját, akik hivatásuk során jelentősen hozzájárultak a Kárpát-medence élővilágának megőrzéséhez, természeti erőforrásaink fenntartható hasznosításához. Az Erdők Nemzetközi Napja és a Föld Napja alkalmából Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár és Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár adta át a miniszteri szakmai elismeréseket.

Az Erdők Világnapja, március 21-e alkalmából Dr. Nagy István miniszter úr Miniszteri elismerő oklevelet adott át Dr. Takács László, a Déli Agrárszakképzési Centrum Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgatóhelyettese részére, több mint három évtizedes, az erdőgazdálkodás, valamint az erdészeti szakképzés érdekében végzett példamutató szakmai munkájáért.