Az 1. forduló megoldásai már megtekinthetők!
Hagyományainkhoz híven a Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Természetbarátok munkaközössége újra meghirdette az országos természetismereti vetélkedőt.

Pályaválasztási nyílt napot tartott a Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium.

’56 él! – amíg emlékezünk, amíg nagyszüleink, szüleink mesélnek róla, addig él 1956 szellemisége. 65 évvel ezelőtt fiatalok vonultak az utcákra, terekre – szabadságot, függetlenséget akarva. Magyarnak lenni, szabad magyarnak lenni, ez volt a kívánságuk.

A Honvédelmi Minisztérium 2021. 10. 06.-án rendezte meg az Országos Haditorna Verseny Somogy megyei döntőjét a Bodrogon található Haditechnikai Élményparkban.

Pályaválasztási nyílt nap
2021. november 11. 9:00


Szeretettel várunk mindek kedves érdeklődőt!

További részletekért tekintse meg honlapukat
vagy hívjon minket a 06 (30) 501-7537 telefonszámon.

Pályaválasztási nyílt napot tartott a Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a tegnapi napon.

Az őszi időjárás sem kedvetlenítette el a hozzánk látogatókat, reggel 9-kor Tóth Krisztina igazgató asszonyt közel 100 fő várta az iskola étkezőjében, hogy meghallgassa a szakmakínálatot, a továbbtanulási feltételeket. Igazgató asszony kiemelte a jogosítvány megszerzésének lehetőséget, a szakmaiságot, a gyakorlati lehetőségeket, a kollégiumi ellátás lehetőségét.

Szeptember végén 18 tanuló és két oktató, Kozma Lajos és Bikali Imre indult útnak, a Duna másik oldalára. Somogyország természeti kincsei után a négy nap folyamán igyekeztek megismerkedni az Alföld jellegzetességeivel, a miénktől nagyban eltérő talajviszonyokkal, és az ott végzett erdőgazdálkodással.

A Déli ASzC Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium mezőgazdasági gépész tanulói idén is részt vettek a tizenegyedik alkalommal Kaposváron megrendezésre kerülő Dél-dunántúli Középiskolás Szántóversenyen.

Iskolánk kilencedikes diákjait a mai napon hivatalosan is gólyává avattuk. A fergeteges osztálytáncok után (9.A-Makarena, 9.B-Hattyúk tava, 9.C-Menyország Tourist) játékos feladatokkal bizonyították rátermettségüket kilencedikes tanulóink: némafilmet szinkronizáltak, énekeltek, joghurttal „lőttek célba”, fecskendővel oltottak tüzet, szájjal körmöt festettek és bekötött szemmel plüssállatokat mentettek.

A jó hangulatú délutánt az avatás zárta, ahol fél lábon állva, egymás fülét fogva mindent megfogadtak, amit idősebb diáktársaik kértek. A gólyaavató királynője Horváth Viktória és királya, Bogdán Bálint eltáncolták közös
keringőjüket.

2021. október 5., fontos dátum az agrárszakképzés életében. Az ITM Szakképzésért Felelős Helyettes Államtitkárság szervezésében az Egy a természettel – Vadászati Világkiállítás égisze alatt tematikus szakmai napra került sor.